Masajul si reflexoterapia – tehnici terapeutice pentru sănătate și relaxare
Masajul este o terapie complexă și completă, iar atunci când este efectuat cu regularitate produce efecte terapeutice fizice, mentale și emoționale pe termen lung, deși conferă și rezultate imediate – relaxare, eliminarea rapidă a oboselii și stresului.
Masajul de relaxare are numeroase beneficii:
- Ajută la eliminarea stresului, îmbunătățește calitatea somnului și ameliorează migrenele
- Combate simptomele anxietății și ale depresiei
- Relaxează mușchii încordați și atenuează contracțiile musculare
- Îmbunătățește circulația sanguină și limfatică – corpul este ajutat să elimine toxinele
- Dezvoltă mobilitatea articulațiilor și îmbunătățește postura
- Întărește sistemul imunitar și susține o recuperare mult mai rapidă în caz de efort prelungit sau suprasolicitare
- Este recomandat tuturor, putând fi adaptat chiar și pentru bebeluși, femei însărcinate sau persoane vârstnice
- Îl poți face cadou, ție sau cuiva drag – un răsfăț în sprijinul sănătății
Masajul anticelulitic
Este considerat a fi un tip de masaj estetic, responsabil cu îmbunătățirea aspectului pielii, remodelarea țesutului adipos, prin presiune exercitată local. Cu ajutorul acestui tip de masaj se îmbunătățește circulația sangvină, se stimulează limfa iar adipocitele (celule cu grăsime) se micșorează. Pentru rezultate frumoase și îndelungate, se recomandă efectuarea cu regularitate. Atunci când masajul anticelulitic este combinat cu exerciții fizice regulate, cu un plan alimentar sănătos și o hidratare corectă, rezultatele pot fi spectaculoase.
Masajul terapeutic
Acționează asupra țesuturilor moi cu scopul de a decontracta musculatura și de a stimula circulația sângelui în zona țintă. Este benefic ori de câte ori există blocaje musculare iar în cazul unor afecțiuni cronice se recomandă un program de minim 12 ședințe – spre exemplu în spondiloză cervicală, periartrită scapulo-humerală, probleme lombo-sciatice, gonartroză, coxartroză, umăr înghețat, probleme ale coloanei vertebrale sau circulație sangvină deficitară.
Masajul de tonifiere
Acest tip de masaj poate reda tonusul muscular și tegumentar. Se recomandă în cazuri postoperatorii, în situații de sedentarism prelungit, în general pentru cauzele generatoare de atrofie musculară. Acest tip de masaj relaxează mușchii, activează circulația sangvină, îmbunătățește tonusul fibrelor musculare și procesele metabolice din mușchi, previne apariția întinderilor și a contracturilor musculare, regenerează țesutul muscular. Frecvența masajelor de tonifiere se stabilește individual, în funcție de gradul de atrofiere musculară existentă.
Reflexoterapia
Reflexoterapia este 0 metodă tradițională pentru prevenirea și tratarea multor afecțiuni. Extremitățile corpului sunt străbătute de numeroase terminații nervoase și zone reflexe ale organelor din corp. Tehnicile de reflexoterapie au la bază principii comune cu acupunctura și presopunctura, adică stimularea unor puncte reflexogene. Prin reflexoterapie se stimulează detoxifierea naturală și deblocarea circuitului energetic în corp. Masarea în scop terapeutic a unor puncte de pe talpă (reflexoterapia plantară) și picioare, este o practică străveche, care îmbunătățeste circulația sangvină și limfatică și care acționează benefic, pe cale reflexă, asupra funcției organului căruia îi corespunde punctul masat. Pentru obținerea unor rezultate optime, se recomandă efectuarea unui număr minim de 20 ședințe și renunțarea la tutun, alcool și cafea.
Terapia Thai Regal
Reprezintă o tehnică de masaj complexă, alcătuită din tehnici de presopunctură, stretching și elongații specifice yoga, într-o abordare holistică ce se adresează dezechilibrului și bolilor, pe cale energetică, fizică și spirituală deopotrivă. Este e terapie mult mai dinamică decât masajul obișnuit. În masajul thai, membrele sunt manipulate într-o succesiune de mișcări inspirate de tradiția yoghină, ceea ce permite corpului și minții să încetinească ritmul și să se atingă un nivel optim de relaxare și decontractare. Printre beneficiile terapiei Thai amintim:
- Reduce anxietatea și nivelul de stres
- Crește fluxul de sânge la nivelul organelor și membrelor, crescând astfel nivelul de energie
- Consolidează sistemul imunitar
- Încetinește procesul de îmbătrânire și reduce riscul bolilor de inimă
- Diminuarea simptomelor manifestate în torticolis (gât rigid), afecțiuni ale coloanei (cifoză, scolioză), dureri articulare, dureri lombare
- Diminuează stările de migrenă și vertij
- Susține reglarea constipației, indigestiei și reducerea crampelor menstruale
- Contribuie la menținerea unei greutăți corporale optime
- Asigură echilibrarea meridianelor energetice ale corpului